OplevBarcelona.dk - Seværdigheder i Barcelona
Lissabons zoologiske have

Jardim Zoologico

Trods ordet ’Jardim’ i titlen drejer Lissabons Zoo sig kun om dyrene. Den er lille efter internationale standarder, men der er alligevel over 2.000 dyr repræsenteret fordelt over 400 arter.

Der går løver i en stor indhegning og gør opmærksom på sig selv i en by fyldt af forstyrrelser. Adskillige andre store katte, hovedsagligt tigre og leoparder, vandrer frem og tilbage, som om de er på jagt efter bytte.

Ikke langt derfra findes nogle dyr, der ser ud til at kunne passe den beskrivelse: Bavianer. De springer skrigende rundt og er fuldstændig sikre fra alle, undtaget dem selv. Venter man tålmodigt ved buret, kan man se, hvordan de skaber dominans i flokken, når deres skrig rettes mod et medlem, der er lavere i hierarkiet.

Chimpanserne bor også tæt ved. De klatrer, på deres typiske facon, glad rundt i deres reb, hopper op på toppen af buret og råber efter enhver, der kigger. Tit nærmer de sig forsiden af buret i søgen efter mad og opmærksomhed. Besøgende imødekommer dem nogle gange, hvilket udløser en vild opvisning med vejrmøller og grynt.

Elefanterne kigger på fra deres indhegning ikke langt væk. Lissabon Zoo er for tiden hjem for 6. Nogle er født der, andre indfanget i det fri. Der er fra venlige gamle hanner til nysgerrige unge, der undrer sig over hvad al postyret i abeburet går ud på.

De sorte bjørne rejser sig på bagbenene og ser, at elefanterne rører på sig. Det får dem i gang. Klar til et måltid fra enten turister eller de ansatte i zoo. De er ikke kræsne, men vil belønne med et brøl en underholdende tumlen rundt i buret med deres venner.

Spadser langs de kølige græsgange og besøg noget af kvæget, der dovner veltilfredse i den varme sol, mens de gumler på græsset. Sluk tørsten mens du betragter nogle af de lokale arter, der kun lige er anderledes nok til at være interessante.

Gå videre til reptilhuset og se nogle af Portugals lokale øgle- og slange-arter. Børnene vil være fascinerede, hvilket gør dem klar til børnegården, hvor de kan gå rundt mellem små geder og andre fredelige dyr.

I modsætning til mange andre zoologiske haver er der også en del akvatiske arter til både gamle og unges glæde. Se søløverne blive fodret og fortsæt så over del delfinerne og se disse fantastiske dyr lege. Efter delfinshowet kan man blive fotograferet med en venlig sæl.

Zoo’en er til at nå med taxa eller tram. Eller man kan gå til Parque Eduardo VII og gå efter det højeste punkt. Husk at nyde synet af River Tagus og andre seværdigheder i Lissabon på vejen.

Brug en eftermiddag ved Jarmin Zoologica i Lissabon og se hvad al virakken er om.