OplevBarcelona.dk - Seværdigheder i Barcelona
Lissabons Parque Das Nações

Nationernes Park

På den østlige side af Lissabon er der et område ved havnen, der engang var en visuel skændsel. Et olieraffinaderi, en gammel flyvebåd terminal og andre nedtrådte bygninger var overalt på havnen. Men da Expo ’98, en verdensudstilling med 130 lande, gennemgik hele området en revitalisering.

I dag vækker de nye seværdigheder og lyde fra Lissabons Parque Das Nações, Nationernes Park, begejstring hos besøgende. Her kan man udforske Oceanarium, Vasco Da Gama Tårnet og Broen og mange hundreder andre sjove ting, man kan foretage sig ved Lissabons kystlinie.

En indgang til området er via den berømte kabelbro, en af verdens længste, Vasco Da Gama Broen. Med sine næsten 17 kilometer er den et ingeniørvidunder. Nærved er smukke haver, hvor rejsende kan hvile og nyde udsigten, før de tager videre til andre seværdigheder.

Som afslutning på området er Vasco Da Gama Tårnet. Det stiger 175 meter op og de rejsende kan nyde et måltid i restauranten og derefter fortsætte til parken. Hvis ideen gør dig nervøs, skal du ikke være bange. Der er massevis af andre restauranter og cafeer på området.

Når man er kommet hertil, bør man ikke gå glib af Oceanariet. Det er det største i europa og huser 15.000 planter og dyr indenfor 450 forskellige arter. Akvariet er opdelt i 4 sektioner, der hver indeholder repræsentative arter fra 4 forskellige kysthabitater. Der er flora og fauna fra Antarktis til Indiske, Stille- og Atlanter-havet.

Det ene akvarium, den globale havtank, er 7 meter dyb. Denne massive beholder indeholder adskillige arter af hajer, tun og andre store akvatiske væsener.

Udover udstillingerne byder Oceanariet på en 45 minutter lang tur bagved. Erfarne guider tager besøgende med til områder bag scenen. Her kan man se, hvordan de ansatte passer deres job med at tage sig af nogle af beboerne.

Mens nogle medlemmer af familien udforsker livet i havet, vil andre måske hellere benytte sig af nogle af de bedste indkøbsmuligheder i Lissabon. Vasco Da Gama indkøbscentret, opkaldt efter Portugals berømte opdagelsesrejsende, byder på nok af kvalitet og varietet til selv de dybeste lommer.

Hvis du stadig har penge tilbage, kan du bruge lidt til ved Lissabon Casino. Der kan spilles ved 22 spilleborde og ses shows i de store auditorier med plads til 600. Der er også optrædener i den roterende bar i Arena Lounge,

Al denne aktivitet kan være lidt udmattende. Hvis det bliver det stop op ved en af Nationernes Parks mange fine barer for en pause med lidt forfriskninger. Snakken går altid livligt og synet er spektakulært.

Du kan komme til parken med metro, hvor du står ved Oriente Station. Den er et syn for sig med en masse vægmalerier og moderne kunst.