OplevBarcelona.dk - Seværdigheder i Barcelona
Et fascinerende palads i Lissabon

Sintra

Kun en halv times kørsel fra Lissabon findes en af de mest fascinerende seværdigheder i dette allerede spektakulære område af Portugal: Sintra. På toppen af en række ujævne klipper ligger paladset og ser ud over landsbyen nedenfor. For århundreder siden byggede maurerne Castelo dos Mouros, Maurernes borg, for at forstærke området. Palácio Nacional da Pena, der ligger endnu højere, bør man heller ikke snyde sig selv for.

Men, højt eller lavt, begge udsigter er fremragende.

Maurernes borg er en af dette områdes mest fremragende seværdigheder. Den blev påbegyndt under maurernes besættelse og fortsatte med at vokse under de senere portugisiske monarkers regi. Kong Joao I begyndte en stor udvidelse i slutningen af 1300-tallet der fortsatte langt ind i 1880’erne.

Sørg for også at besøge Palácio Nacional de Sintra med dets kendetegnende hvide skorstene. Inden for er der mange interessante ting at se. Ravne-rummet (Sala das Pêgas) er bare et eksempel. Loftet er udsmykket med disse snakkesaglige fugle og menes at symbolisere de mange sleske hoffolk ved det kongelige hof.

Sala das Armas er endnu et eksempel på Lissabons forkærlighed for fine keramiske fliser. Den indeholder også mange skjolde fra det 16. århundrede. De er dækket med våbenskjold fra alle familierne og er en historielektion samtidig med at de viser den store kunst, der berørte selv krig.

Sintra nåede sin nuværende status som turistattraktion i starten af det 19. århundrede, hvor den tiltrak så berømte besøgende som Lord Byron. Snart fik Ferdinand af Saxe-Coburg-Gotha, Dronning Maria IIs, mand øje på borgen.

I 1840 producerede han, i samarbejde med den preussiske arkitekt Eschwege, Palácio Nacional da Pena. Det er en blanding af bayersk og manuelinsk arkitektur og interiøret er en eklektisk blanding af møbler og forskellige malerier. Mange af kongelige Ferdinand.

Lav din egen strøm
Det er nemt at bygge sit eget solcelleanlæg. Lær hvordan du kan bygge og installere dine egne solpaneler.

Læs mere på SolarPanelManual.com (engelsk)

Denne sektion af portugal, tæt på det allermest vestliggende punkt i europa, har varmt solskin og kølige atlanterhavsbriser. Hele atmosfæren, der reflekteres i befolkningen, er afslappende og nydelse. Der er masser at nyde.

Ikke langt væk ligger kasinoet i Cascais. Bare et par minutter derfra er den berømte natklub, Coconuts, hvor mange af de lokale samles for at feste natten lang.

Der er også en formel 1 bane tæt på Estoril. Her kan besøgende se nogle af de internationalt kendte løb. Fra den ene sektion af banen kan man se en af de mange fremragende strande i området. Om natten liver området op i de mange barer, der ligger langs kystlinien.

På tur en i Lissabon bør Sintra besøges og alle dens tilbud benyttes.

Sintra er nem at komme til fra Lissabon med bus eller tog. Men for dem, der virkelig ønsker at se hele området, er en lejebil i Lissabon det, der skal til.